NAL's Followers

NAL's Nuffnang

Saturday, March 09, 2013

Personaliti Dalam Psikologi


sumber : google

Kata pensyarah NAL,

Personaliti seseorang adalah seperti iceberg. Hanya 1/6 sahaja yang mampu kita lihat, 5/6 tersembunyi di bawah air laut. Begitu juga dengan personaliti seseorang, 5/6 lagi hanya akan dapat kita lihat apabila emosi seseorang tidak stabil (marah).

#I am who I am !

Korang kreatif? Cipta hadiah korang sendiri

12 comments:

si kiut lavender said...

dan disini jugalah tercetusnya teori id, ego and superego..
still remember it?

Tihara said...

ooo..bagus nal kongsi..nanti share lagi, menarik :)

Rozuan Ismail said...

alamak, bila marah memang emosi x stabil.huhu

zulhilmi tempoyak said...

hmmm... nk try bg emosi x stabil ni..nak tau personaliti beso tu..

Yumida Huda said...

hikhik..sokong ngn zulhilmi...tp klo emosi x stabil..teramat buruk la nampak

hazwan hairy said...

setuju...haha...

afzalsukasuki said...

cuba ko try kejut aku time aku tak cukup tido, ha kat situ ko akan tau tahap mana personaliti aku yang lagi satu

Remy hazza said...

benar...kita cuma nampak sebahagia....... tapi realitinya kita tahu...kena selami...kena kenali.... baru kita nampak apa yg sebenarnya....

aReLaN said...

thanks for sharing NAL

Boni kacak said...

Betul tu na..aku sangat2 bersetuju :)

Encik H said...

personaliti aku ni baik..baik, sopan santun dan pemalu..:|

9n0L4 said...

kalau nak kenal true color seseorg mmg kene tidur sebantal. hee.

LIVE from BONI KACAK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...