Nyte Am's Life

"Writing is the best way to talk without being interrupted"

NAL's Followers

NAL's Nuffnang

LIVE from BONI KACAK

Monday, January 20, 2014

Kisah Cuti Semester #1


Apa khabar semua ? Lama NAL tak buka blog ni. Sekarang dah pun cuti semester dan NAL di kampung sudah ni. NAL nak kongsikan kejadian yang berlaku sebelum cuti. Jom !!

Kisah 1 :

Kota Kinabalu kembali terang ..

Pada tanggal 17 Januari (Jumaat), NAL ada paper terakhir untuk final exam kali ni. Nak dijadikan kisah, jam 11 pagi, Kota Kinabalu ada sedikit gangguan elektrik. Memang panas sangat. Jam 2.30 petang, peperikasaan bermula. Nasiblah NAL ada bawa kipas tangan dan juga sapu tangan. Memang berpeluh la menjawab exam dengan tiada aircond dan juga lampu. Memang berkipas-kipas la sambil jawab exam tu.

Jam 5.30, NAL sampai kolej kediaman. Memang sampai jer terus berkemas-kemas ni sebab besoknya tu NAL dah nak bertolak balik ke kampung. Dengan takdak elektrik, memang cepat-cepat susun semua barang. Karang dah malam, gelap pulak. Maklumlah jam 6 petang di Sabah tak sama dengan Semenanjung yer. 

Alhamdulillah, tak lama lepas tu elektrik dah ada. Lega rasanya. Lepas tu baru NAL tahu satu Sabah terjejas elektriknya sebab ada tiang elektrik di Kundasang (Ranau) terbalik sebab tanah runtuh. Tahniah buat pihak berwajib sebab pantas menyelesaikan masalah ini. >>HARIAN METRO<<

# Tunggu kisah seterusnya yang berlaku di Lapangan Terbang ..

Korang kreatif? Cipta hadiah korang sendiri

(-.-)' Korang dah baca? Tinggalkan idea membina

Saturday, October 12, 2013

Aidil Adha is COMING !!


sumber : images.google


Rasanya memang lama dah blog ni menyepi. Tahap kesibukan dan masa yang tak mengizinkan, memang susah NAL nak update dan lawat blog korang. Rindu memang rindu nak terjah cerita-cerita korang semua.

Sekarang kehidupan di UMS tersangat busy. Macam-macam benda NAL perlu lakukan. Program, kuliah, tutorial, kelab dan lain-lain. Stress itu memang satu kepastian la kan. Plus, aidil adha is around the corner.

Sangat homesick nak balik rumah. Tambah dengan hari raya haji yang bakal mendatang. Ramai kawan-kawan NAL yang dah balik semenanjung. Sebagai motivasi diri, NAL ambil positif jer.

Korang kreatif? Cipta hadiah korang sendiri

(-.-)' Korang dah baca? Tinggalkan idea membina

Wednesday, August 14, 2013

Oh, my instagram !


Aduhai.. disebabkan masalah bb NAL lama tak buka blog ni. Harapan sebelum ni, yang kononnya nak aktif sepanjang cuti semester ni sikit pun tak tercapai. Pejam celik, pejam celik.. dah pun nak balik Sabah. Tak lama dah, 31 ogos NAL berangkat kembali ke Sabah. Dah macam second home pulak kan.

Ni nak habaq mai. NAL la ni dok aktif INSTAGRAM pulak. Main upload gambaq ualls. haha.. mesti ketinggalan sikit kan.. Sat, jom usha dulu.. *klik gambar untuk tumbesaran :D

antara gambar yang diupload.. 

profile..

Jadi, kalau korang ada insta, jangan lupa follow NAL. Boleh jugak NAL tengok gambar-gambar korang. Jangan lupa taw. Search je IncikMizan dan follow. 

Korang kreatif? Cipta hadiah korang sendiri

(-.-)' Korang dah baca? Tinggalkan idea membina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © . Nyte_Am's Life 2013 . All Rights Reserved.