NAL's Followers

NAL's Nuffnang

Sunday, July 29, 2012

Sesungguhnya Aku Sedang Berpuasa





Puasa adalah benteng (dari perbuatan maksiat), apabila salah seorang di antara kamu melakukan puasa, maka janganlah berbicara kotor dan janganlah berlaku seperti orang bodoh. Jika ada yang mencari atau mengajak bertengkar, maka katakanlah,

" aku sedang puasa " , " aku sedang puasa "

(hadis riwayat bukhari)

Korang kreatif? Cipta hadiah korang sendiri

24 comments:

tirahzairi said...

aku sedang berpuasa juga :)

Nora Karim said...

tu la.. selalu time posa la byk dugaannya...

"aku sedang berpuasa juga"

NAL said...

@tirahzairi :

tahu..hehe

NAL said...

@Nora Karim :

memang banyak sangat dugaan..sabar itu adalah kekuatan.

Yumida said...

betul tu nal..dgn berpuasa kita dpt menahan diri kita drpd bergaduh/membuat maksiat n etc

Boni Kacak said...

setuju tu nal

Afiq Yassin said...

betull.. maka aku sedang puasa pada hari ini.. so aku nak comment.. huhu

uncHa said...

ehem..lama tak melawat blog nal..rindu pula

Edy Fee said...

puasa, masa untuk berubah

naim said...

:D

Hadis sohih nie..:)

NAL said...

@Yumida :

betul3x..

NAL said...

@Boni Kacak :

:)

NAL said...

@Afiq Yassin :

Alhamdulillah..

NAL said...

@uncHa :

NAL pun lama tak jenguk blog Un..

NAL said...

@Edy Fee :

Tepat skali..

NAL said...

@naim :

Yer :)
Salam kenalan..

♥ sitifarhana ♥ said...

buang yg keruh ambik yg jernih :)

NAL said...

@♥ sitifarhana ♥ :

Betul juga tu,,

etuza said...

selamat berpuasa y nal..

NAL said...

@etuza :

Terima Kasih..

Cendol said...

aku sedang berpuasa!! heheeh

9n0L4 said...

kalau kita layan org marah ni, kite pun same jadi bodoh. diam lebih baik kan. ;)

NAL said...

@Cendol :

Alhamdulillah, naseb puasa :D

NAL said...

@9n0L4 :

Betul tu. better diamkan diri je.

LIVE from BONI KACAK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...