NAL's Followers

NAL's Nuffnang

Sunday, July 29, 2012

Photo Editing


NAL memang suka edit-edit gambaq ni. Macam-macam application yang NAL pernah guna untuk edit gambar. Baru-baru ni, NAL tengok dan belajar cara edit gambar menggunakan photoshop. Terima kasih kepada Wan Hazel sebab share banyak tutorial photoshop. Makin lama makin suka pulak dengan editing ni. Best sangat.


Salah satu gambar rakan NAL yang NAL edit. Actually, banyak lagi pic diaorang yang NAL edit. Hanya pic ni ja yang mampu dikongsikan dengan korang. Just guna photoshop CS3 dan main dengan gradient map. Terima Kasih sekali lagi buat Wan Hazel untuk tutorial ni.

 Korang kreatif? Cipta hadiah korang sendiri

25 comments:

cikmisi leen said...

terbaekk lah ~ hehe ! cikmisi pom dalam proses belajaq, juga dari wan hazel..

btw, jom singgah sini jap komen2 sket ~ siyes menarikk ~~ jom lahh~

http://keyrajoongki.blogspot.com/2012/07/e-book-superbb-powerr-tak-menyesal-punya.html

NAL said...

@cikmisi leen :

Terima Kasih cik misi. NAL terjah..

cikmisi leen said...

so, ape lagi NAL ? jom lah sertaii sama~ ebook tu sngat berguna + bnyak keistimewaan+kegunaan.. dengan harga mampu milik.. berminat> trus pm kt fb yee..~ sangat2 berinformasi =)

Cendol said...

bestnye boleh edit2 camni.huh haku ni photoshop pn takdek..edit gambo lagi le jaauuuuhhh.

NAL said...

@Cendol :

download jer lah.. hehe

KorN said...

smart ah ko edit NAL. ajarkan aku boleh tak?

Waalid5035 ™ said...

terbaeklah...

nnti bleh bukak kdai gmbar..hehe :P

NAL said...

@KorN :

Thanks. Aku pun just belajar dari tutorial..

NAL said...

@Waalid5035 ™ :

Syukran Waalid. kdai gambar? ni hobi je la.. haha

dyabunga said...

netbook dya xblh guna photoshop..sedih sgt..:(

NAL said...

@dyabunga :

sama la. photoshop ada dalam lappy je.

♥ sitifarhana ♥ said...

cntiknyeee...ohsemmm sgt..sy tak pndai pakai photoshop...huhu

Kesuma Angsana said...

wah hebatnyer !

Nurlyla said...

woah... cntek lh nal...

Boni Kacak said...

baiklah... aku kena katakan sesuatu ni.. tangan ko berseni lah nal.. bukan semua orang mampu edit gambar cantik2 macam ni

hazwan hairy said...

hebat juga ea edit..just guna tutorial ja..wow!

Waalid5035 ™ said...

NAL..eemmmm..jangan marah..waalid tertag NAL = http://permataperjuangan.blogspot.com/2012/07/segmen-tambah-follower-blog-sampai-1000.html

ngee~

NAL said...

@♥ sitifarhana ♥ :

Tq. cube la try main2..

NAL said...

@Kesuma Angsana :

biase je la. Ade lagi orang yg hebat guna photoshop ni :)

NAL said...

@Nurlyla :

Terima kasih banyak..

NAL said...

@Boni Kacak :

kata-kata yang berharga tu. Thanks ya Boni..

NAL said...

@hazwan hairy :

Thanks HH. NAL memang banyak belaja dgn Tuto..

NAL said...

@Waalid5035 ™ :

Thanks sebab TAG. :)

9n0L4 said...

pandai betul die meng edit ehhh. bese org pandai edit gmbr ni, teliti org nye. ;)

NAL said...

@9n0L4 :

biase2 je la akak..

LIVE from BONI KACAK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...