NAL's Followers

NAL's Nuffnang

Tuesday, June 19, 2012

Page Untuk Arwah



NAL terkejut apabila dapat tahu bahawa ada orang yang create Facebook Page untuk arwah Yasmin J Huncwick. Dalam page tu ada dikongsikan beberapa video arwah yang tengah main piano, juga perkara yang arwah lakukan sebelum meninggal dan satu artikel titipan daripada ibu arwah buat semua. Adakah korang rasa ni satu perkara yang wajar untuk dilakukan ? NAL pun tak pasti tujuan sebenar kewujudan page tu. Semoga arwah tenang di sana. Al-fatihah.

p/s : pandangan orang berbeza-beza dan page tu juga mungkin akan mengaibkan arwah yang telah kembali di sisi Allah.

Korang kreatif? Cipta hadiah korang sendiri

24 comments:

fiQRa said...

maaf tau, akak bagi pendapat akak.. bagi akak, tak patut la buat page tu lepas arwah dah meninggal.. kalau page tu memang dah ada sebelum arwah meninggal, its ok..

tapi sampai cerita apa yg arwah buat, apa yg arwah cerita semua... rasa macam sangat aib.. sebab kita tak tahu pandangan semua orang yg tengok tu macam mana..

mungkin doa, mungkin kasihan, mungkin kutukan, mungkin juga orang anggap annoying..

apa pun, harap page tu, tak di ceritakan macam2 lagi. kesian pada arwah....

macam mana dia di sana ..... wallauhualam...

Cik Rongoks said...

ika rase x perlu la kot smpai nk create fb page.

Waalid5035 ™ said...

bagi saya,tidak wajar untuk membuat page bagi seseorang yang sudah meninggal dunia.

setiap perkara ada tujuannya?kalau tujuannya hanya untuk mengenangkan arwah,bertambah seksalah arwah di dalam sana,kerana setiap yang menangisi dan tidak meredhai pemergian arwah akan menyeksa arwah.

kalau perkara yang disebar(post) dlm page itu mengaibkan/berunsur maksiat..lagilah merana arwah di dlm kubur

terkadang page ini boleh menyebabkan kesedihan bagi pihak yang terlibat

wallahua'lam..

Harith Iskandar said...

sy xpasti ttg hal ni.ttg hukum pun sy xpasti juga.elok bertanya pada yang lebih arif

Sarah Mohd Saleh said...

moga arwah ditempatkan di tmpat org2 beriman ;D

KorN said...

sebaik nya, x payah lah nak buat page untuk arwah ni... org dah xde, tambahan pulak di letak gmbr + video nya.... lagi bagus kalu di tutup semulaa

9n0L4 said...

al fatihah utk arwah.

ஜ miss klanika ஜ said...

tak wajar . buat apa nak dikenang2 lagi. cukup la sedekah kan al fatihah ke arwah

aReLaN said...

ntahla.tapi papepon al-fatihah buat arwah

♥ sitifarhana ♥ said...

bagi sy tak ptut..sbb walau cmne pon kbaikannya, ttp tak elok sbb empunya badan dah takde..

smoga rohny tenang disana..aminn

Nur said...

gmbar2 dalm tu ada x?

NAL said...

@fiQRa :

Setuju dengan kak Mas..

NAL said...

@Cik Rongoks :

betul tu

NAL said...

@Waalid5035 ™ :

setuju. Seeloknya, berdoa untuk arwah tatkala terkenangkan pemergiannya.

NAL said...

@Harith Iskandar :

sama la harith. sebab tu NAL minta pendapat.

NAL said...

@Sarah Mohd Saleh :

amin.

NAL said...

@KorN :

NAL setuju sangat

NAL said...

@9n0L4 :

al - Fatihah

NAL said...

@ஜ miss klanika ஜ :

Sebetulnya begitulah..

NAL said...

@aReLaN :

al - Fatihah..

NAL said...

@♥ sitifarhana ♥ :

amin. semoga arwah tenang disana.

NAL said...

@Nur :

Ada jugak..

ctk said...

semoga dia tenang disana...gambar n video dia tu mungkin akan mengaibkan dia nti...kesian lah...huhu

NAL said...

@ctk :

amin.

LIVE from BONI KACAK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...