NAL's Followers

NAL's Nuffnang

Monday, May 07, 2012

Facebook dan Status



   Semestinya, setiap kali kita log in ke laman sesawang Facebook adalah untuk kemaskini status FB. Betul tak ? Jadi, status dan FB tak dapat dipisahkan. Rakan NAL ada mengeluarkan pendapat dan bertanya, " apakah yang bakal dia dapat jika dia terus-terusan online FB ? ". Mungkin disebabkan ini juga, beliau telah menutup akaun FBnya.

   NAL tersangatlah terkejut apabila beliau boleh bertanyakan tentang itu. Jika kita berkongsi sesuatu yang bermanfaat, ianya mampu menambah ilmu kita. Jadi kalau begini, tak salah lah untuk kita berFB. Masa kita juga dapat digunakan dengan berfaedah kan ?

kata-kata yang pernah NAL ungkapkan,

❝ Kemaskini STATUS bukan untuk mendapatkan ribuan COMMENT,
bukan untuk mendapatkan jutaan LIKE,
tetapi hanya untuk berkongsi sedikit ilmu ❞

tak salah berkongsi ilmu melalui status FB kerana,

Jangan dipendam ilmu yang SEDIKIT,
mudah-mudahan ianya BERTAMBAH apabila dikongsikan

Jadikan masa berFB anda sebagai masa berkualiti dalam berkongsi sebarang ilmu.

Check it out..
Korang kreatif? Cipta hadiah korang sendiri

24 comments:

teha said...

betol2.. jgn nk hapdate status yg emo2 jee.. hahaha !

Tihara said...

tk layan sgt fb....rasa cam bowing :)

Eyqa Hasnan said...

a'ah . betul tu nal . boleh nak berFB lama-lama tapi kena mesti pandai manfaatkan .

KorN said...

update status ikut ape yg yg kuar dalam otak scra spontan jer slalu nye...

♥!!✿ Ain sajee ✿!!♥ said...

woot woot , ilmu kalo smpan jaa , taak amal dan takk dkngsi kan , lame lame hlang jgak ,
brdose bsar ouhh !

uncHa said...

sokong sangat dengan nal :)

eLLa n aLia said...

yang dulu je.. semenjak fb tertukar ke timeline, tak layan sangat fb.. ni prkongsian yang baik.. kan bagus kalau bila kita bukak je fb tu, terbaca ilmu-ilmu yang berguna..

bertambah ilmu bertambah lah wibawa =)

Harith Iskandar said...

sy jarang on9 fb.skali skala jer..kekadang nak kongsi ape pun tak ade lah ape sangat.sbb kat blog pon dh byk kongsi... :)

Boni JLL3 said...

memang benar FB ini adalah ciptaan yahudi. dan ia memang bertujuan untuk memesongkan akidah seluruh umat Islam.. tapi, alhamdulillah.. ramai kita sedar akan perkara ni.. dan tidak menggunakan facebook mengikut emosi dan tindakan luar kewarasan. kerana menggunakan fb dengan tanpa kawalan emosi dan luar kewarasan adalah kejayaan bagi kaum2 yahudi

NAL said...

@teha :

setuju, NAL rimas dgn org yg suka update pasal perasaan diaorg.

NAL said...

@Tihara :

bagus la akak..kdg2 tu memang boring

NAL said...

@Eyqa Hasnan :

betul, betul, betul ~

NAL said...

@KorN :

kdg2 NAL pun mcm tu jugak :)

NAL said...

@♥!!✿ Ain sajee ✿!!♥ :

setuju, kalau berkongsi dpt juga pahala :)

NAL said...

@uncHa :

Terima Kasih

NAL said...

@eLLa n aLia :

tak suke timeline yerk ?

NAL said...

@Harith Iskandar :

betul juga tu, blog mcm lgi best untuk berkongsi :)

NAL said...

@Boni JLL3 :

1000x LIKE

nasir hamzah said...

nasir pun da jarang update fb. dah asyik update blog.. tapi apa yg nal ckap tu memang nasir setuju banget..

Rozuan Ismail said...

berhati2 pada yg gemar update status FB

NAL said...

@nasir hamzah :

Terima Kasih

NAL said...

@Rozuan Ismail :

betul tu, perlu sentiasa berhati-hati

9n0L4 said...

skrg mmg dh slow sikit layan FB. sbb sibuk dgn blog. hee. ;)

NAL said...

@9n0L4 :

ya? blogger dahsyat ni ^^

LIVE from BONI KACAK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...