NAL's Followers

NAL's Nuffnang

Friday, January 25, 2013

Juvana


sumber : google

Petang tadi, NAL menonton wayang dengan rakan-rakan. Lama tak kuar dan jalan-jalan sekali. Juvana la pilihan semua. Juvana kali ni sangat memberi impak. NAL sangat menghayati dari mula sampailah habis.

Permulaannya, penuh dengan babak-babak yang sangat menimbulkan persoalan. Dan seperti yang NAL agak, penghujung cerita ni sangat sedih. Itulah bahagian yang NAL sangat suka. NAL secara peribadinya sangat sukakan lakonan Zahiril Adzim, Sharnaaz, Johan Asari dan Shafie Naswip.

Perwatakan Zahiril Adzim yang bersahaja memang sangat natural. Baik sangat. Sharnaaz tak menghampakan dengan perwatakan beliau yang sangat taiko. Nampak benar yang beliau seorang yang panas baran. Johan Asari sangat menonjol apabila berlaku perubahan sikap beliau dalam filem ni. Memang tacing babak beliau insaf. Akhir sekali, Shafie Naswip. Walaupun babak beliau sekejap saja tetapi sangat menjiwai. Korang boleh nampak aksi-aksi gansterisme yang beliau bawakan. Ohsem sangat !

Mesej moral memang banyak. Itulah realiti yang ditonjolkan pengarah. Korang memang kena tonton filem ni.

Korang kreatif? Cipta hadiah korang sendiri

18 comments:

Azee Hana said...

nak tengok sangat cite ni..tunggu member downloadkan je lah nanti..huu,,bez eh?

[PCL] said...

kalau best , pcl pon nak tgk wayang citer ni esok...

ctk said...

teringin nk tgk abam2 ensem ni brlakon lg..thank 4 the review :)

mie said...

tapi masih tertanya2 juga...
bila kakak jamal dimaklumkan tentang kematian jamal...
pastu bront menegur botak di makhamah
ehheheeh

Yumida Huda said...

tringin nak tgk citer tu..lom kesempatan..tp jln citer cam kebabom je...besh2

zaxx said...

pergh..baca review ni je dh wwatkan terasa nk tgk..jom2,sape sudi bawak sy g cinema..:) heheh

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

tgk promo dia best !!! mmg kne tgk ni..

NAL said...

@Azee Hana :

memang best..rugi kalau tak tengok..

NAL said...

@[PCL] :

memang best sangat..

NAL said...

@cyk :

w'come..

NAL said...

@mie :

Sarah ali kan akak jamal..
diaorg bgtahu masa hari lawatan tu..

NAL said...

@Yumida Huda :

berkesempatan nanti g la tgk..besh2..

NAL said...

@zaxx :

ngorat la akak kaunter cinema..leh tiket free.. hehe

Cik Pensil said...

takut tgk citer tu .. ganas.. >_<

WAHIDA ALIAS said...

eh ade movie die pulak.now i noe

NAL said...

@Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) :

sure la kena tengok..

NAL said...

@Cik Pensil :

memang ganas..ramai budak2 datang tgk..tontonan umum je la..

NAL said...

@WAHIDA ALIAS :

of coz ada..1 malaysia tunggu cita ni..hehe

LIVE from BONI KACAK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...