NAL's Followers

NAL's Nuffnang

Saturday, January 26, 2013

Ceritera Cinta

Permulaan kehidupan NAL dengan telefon bimbit...

Mula-mula NAL dapat merasai guna phone adalah ketika Tingkatan 3. Masa tu tak ramai pun yang ada phone. Ni ha - korang mesti guna yang lagi canggih kan?..
#1st..

Then, NAL guna pulak phone ni. Nokia jugak. Yang ni masa selepas PMR. Ambil yang akak NAL punya sebab dia beli baru. Syok jugak sebab ada lampu-lampu kiri dan kanan !!

 
#2nd..

Ketika form 4, NAL guna Nokia classic ni pulak. Yang ni tak sure best tang mana. Main guna jer. Yang ni jarang dah nak letak-letak lagu. Just guna untuk main game, call and text ja.

#3rd..

Masa NAL Tingkatan 4 jugak Akak NAL kasi phone ni pulak. Yang ni best sebab Xpress Music. NAL memang suka layan lagu. Masa ni, ramai jugak kawan NAL yang guna phone yang sama. Warnanya sangat unik..

#4th..

Penghujung 2008, NAL ada pergi Program Citra IKBN (kem). On the way, balik ke Langkawi tiba-tiba phone NAL hilang atas feri. Tak sure lak jatuh atau diambil orang. Memang cuak giler la time tu..

#5th..

Setelah beberapa bulan tak guna phone, ayah NAL belikan pulak telefon ni. Yang ni atas permintaan sendiri masa form 5. NAL memang suka Xpress Music yang ni sebab banyak sangat function nyer. NAL guna sampai masuk UMS. Di sebabkan oleh incident yang tak sengaja, NAL beli telefon ni. Lepas seminggu guna, baru tahu yang Xpress Music tu tak rosak. Menyesal pun ada sebab NAL target phone lain.. hahaha

#6th..

Tak kisah la kalau sekarang ni banyak telefon canggih. Dapat guna yang ni pun NAL syukur sangat-sangat. Kalau ikutkan hati, siapa yang tak nak guna phone canggih kan. Tunggu keja nanti baru beli. Apa-apa pun, guna NOKIA puas hati... !

#Korang mesti ada kisah tersendiri kan...kongsi-kongsi la sikit !

Korang kreatif? Cipta hadiah korang sendiri

23 comments:

Eyqa Hasnan said...

Eyqa start guna handphone masa darjah 6 . Pergh ! Nama je pakai handphone tapi untuk berlagak . Kehkeh .

Miss Purple Ungu said...

5 nokia 1 samsung
kira banyak juga la hp yg NAL pernah dan sedang guna ye :)

Tihara said...

akak penah guna nokiah classic tu..nokia ni lasak kan..now akak guna mini je..boleh masuk blogerdroid pun jadila :)

[PCL] said...

masa zaman pcl keja privet company dulu..henfon semua besar2, pcl tak mampu beli then yg mula2 sekali nokia3210...n guna 5 thn baru tukar lain kpd yg ada kamera plk..then tukar lg dan tukar lagi...n skarg guna yg biasa2 jer.., anak2 pcl punya henfon lg advance dari bapanya...haha.

Kuazue Mohd said...

as salam... cik azue datang vertandang...by the way..dtg ni nak menjemput tuan umah join my GA..meh la..semoga ukhwah berpanjangan..
http://kuazue.blogspot.com/2013/01/kome-nak-tak-my-2013-1-give-away.html?m=1

Dae Hyun said...

woo best nya .

Kasih Salina said...

salam kenal,beruntung NAL form 3 dah pakai handphone..akak plak 1st pakai hp nokia 3310..

akak follow sini juga yer, follower ke-667.

NAL said...

@Eyqa Hasnan :

wah, awalnya...

NAL said...

@Miss Purple Ungu :

alhamdulillah, diberi peluang utk guna..

NAL said...

@Tihara :

memang lasak..ok la tu

NAL said...

@[PCL] :

budak2 sekarang memang canggih..

NAL said...

@Kuazue Mohd :

Insha Allah, kalau berkesempatan...

NAL said...

@Dae Hyun :

best? a'a..memang best !

NAL said...

@Kasih Salina :

thanks sebab follow...nantikan kehadiran NAL :)

LuLa- said...

Setiap tahun tukar phone k.. hehheee

Sally Yatiey said...

Saya start pakai handphone masa form 1(2007). Sampai sekarang hanya pernah pakai 4 jenis handphone je ^_^

mie said...

sekolah menengah dah ada hp..
gur guna nokia3315 je..
ehhehee

NAL said...

@Lula- :

wah...

NAL said...

@Sally Yatiey :

wow..lagi awal..

NAL said...

@mie :

ok la tu..guna jugak...

aReLaN said...

aku masa form 4 baru pakai phone.tupon 3310 je.masuk uni, tukar 3315 sampai habis belajar kat malaysia. dah keje baru merasa hp canggih2 ni.hehehe

9n0L4 said...

f3 dh gune fon? huhu. budak sekarang mmg advance. kite gune public fon je dulu. ;)

Encik H said...

telefon 1st aku ialah nokia 3310..masa tu harga dia rm250..nombor pulak rm100..tu masa zaman belajar la..telefon tu jadi 1 keperluan..

2nd pulak rasanya model sama macam fon kau yg no.2 tu..ada lampu kat tepi..warna warni gitu..tapi fon tu hilang kat kedai makan..

3rd aku beli nokia jugak..terbiasa guna nokia kot..aku beli yg flip..ada lagi fon tu sampai skg..

4th pun model nokia jugak..sbb masa tu aku ada 2 nombor..aku beli express music..tapi xlama lepas tu rosak sbb aku terduduk telefon..hahaha

then aku start guna sony erricson yg biasa punya..subcon belikan..fon tu pun ada lagi smpai skg..

haaa..skg ni aku ada 3 nombor telefon..so aku beli xperia neo L..aku ada cadang nak tukar 2 fon lagi..tapi xtau bila la..cadang nak beli HTC..or Samsung..

komen aku ni dah macam entry baru pulak..boleh copy paste letak kat blog sendiri ni..kahkah

LIVE from BONI KACAK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...