NAL's Followers

NAL's Nuffnang

Friday, November 02, 2012

Manusia dan Kesilapan

Manusia itu pasti melakukan kesilapan.
Maka jangan rasa angkuh dengan orang yang melakukan kesilapan.
Kerana kita pasti sudah ada kesilapan dan kita pasti akan melakukan kesilapan lagi nanti.

Justeru,
jika kita mampu memimpin orang yang silap, kita hulurkan tangan kita.
Jika kita tidak mampu memimpinnya, cukuplah dengan kita tidak menghinanya.


#salam JUMAAT, penghulu segala hari !

Korang kreatif? Cipta hadiah korang sendiri

13 comments:

Tihara said...

as salam

bagus entry ni..kita manusia yg lemah yg sentiasa meminta kekuatan daRI Nya untuk terus hidup :)

Rozuan Ismail said...

kita kan tak sempurna. mana boleh benci org yang lakukan kesilapan terhadap kita sesuka hati je kan

deno said...

manusia takkan lari dari buat silap :)

luZ a.k.a peRmataPuTiH said...

semua orang akan wat salah kan..

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

ye setuju tu,,semua org buat silap,,dan kita hanya manusi biase yg mmpu memaafkan,,

tp kalu dh sellau menipu,, emm pham2la kan,haha memg nk kene luku ngn saye

uncHa said...

suka entry ni,,btw lama uncha tak terjah blog nal :D

boni kacak said...

aku setuju Nal :)

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...

assalammualaikum, is datang singgah sini, kiss2 ads yang ada jemput ke blog is yer?

Santai iskandarX

ctk said...

tuhan suka org yang saling memaafkan...hidup di dunia cari bekalan bukan cri musuh...smoga kita xtergolong dlm golongan tu

Kaio said...

sangat suka dengan quote itu. :')

jemput singgah ye. blog dah update. hehe

http://kaio.my

NIA SI DRUMSTICK said...

wow..very2 nice word..
kite selalu lupa..

9n0L4 said...

kesilapan bkn satu alasan utk kite buat salah lagi tapi satu suis utk berubah jadi lebih baik kan. :)

Jay said...

salam....hye kwn lame....lame sgt dah xjenguk blog kamu...n actually sy dah tukar url, n feel free tgok blok sy k

http://jabarainal.blogspot.com/

http://jayjoseph92.blogspot.com/

LIVE from BONI KACAK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...