NAL's Followers

NAL's Nuffnang

Thursday, July 12, 2012

Contest MEGA 2012 Hazwan Hairy



sentuh perlahan-lahan untuk turut sertai...


Kali ni NAL tertarik untuk join Contest MEGA 2012 oleh Hazwan Hairy. Ni merupakan kali ke-3 NAL join dan support contest yang Hairy anjurkan. Apa yang berbeza, contest ni memerlukan kita untuk pertaruhkan Header OHSEM blog kita sendiri.

Jadi, NAL ambil peluang ni untuk tahu kelemahan dan kelebihan header blog NAL sendiri. Mungkin kita sendiri suka dan berpendapat header kita memang OHSEM tapi realitinya kita sendiri tak tahu. Melalui contest ni, kita dapat tahu segalanya kerana header dengan LIKE tertinggi akan menang dan KOMEN tertinggi ada hadiah misteri - betulkan kalau salah ye Hairy.

Hadiah keseluruhan bernilai RM220. Memang sure gempak. Tambah pulak ada trofi, sijil penghargaan dan juga penanda buku blog Hazwan Hairy. Memang sesuatu yang 'Limited Edition' la kan. Apa tunggu lagi cepat hantarkan penyertaan korang.

Ni la header yang NAL pertaruhkan,


macam mana? okay tak?

Macam Yuna cakap, " di setiap gambar ada lagu ". Jadi mesti di setiap header ada kisah sebaliknya. Actually, masa NAL mereka cipta header ni memang tak fikir apa langsung. Just, buat dan mencampur adukkan sesedap rasa. Akhirnya, jadilah macam ni. Menipu? Eh, betul la.

Kisah sebalik header...

NAL bayangkan tengah duduk di atas tembok (wall). Sebab tu la font untuk Nyte Am's Life tu ada retakan, ala nak kasi effect sama macam bata. NAL duduk atas tulisan tu (macam duduk atas tembok la bayangannya). Kata-kata tu pula, " cetusan idea luahan perasaan menghasilakn sebuah penulisan ". Bila kita nak menulis apa-apa mesti la kita gunakan idea dan memang kena ada perasaan la. Bayangkan kalau mood kita tengah marah-marah, sukar untuk menulis sesuatu yang menggembirakan bukan? Mesti hasil penulisan pun macam marah-marah.

p/s : maaf sebab entri panjang melebar...

Eh, tunggu apa lagi! cepat-cepat la join. Tak sampai 5 minit pun. Ayuh sama-sama kita memeriahkannya.


Korang kreatif? Cipta hadiah korang sendiri

29 comments:

hairy said...

tahniah nal anda org ke3 join!....terima kasih sgt2 sbb sudi support lg...eh KOMEN tu just hadah misteri ja...ni cari LIKE.....gudluck tuk anda tau....hadiah rm220...hehe...

nadia farhana said...

goodluck :)

NAL said...

@hairy :

tQ.. :)

NAL said...

@nadia farhana :

thanks

Tihara said...

wahhh nice la..good luck ey :)

NAL said...

@Tihara :

Terima Kasih akak.

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Gudluck ! Header yana tak gempak , tak boleh join , wuaaa ~!

Afasz said...

best nye hadiah !!

zaxx said...

gudluck!! ada can tu...header pun clean n nice...smga berjaya...:)

zulhilmi tempoyak said...

ssh gak xreti buat header.. huhu

NAL said...

@✉ ¥ana Fauzi ✉ :

ok apa header Yana..

NAL said...

@Afasz :

Tahu tak pe..jom join ramai2

NAL said...

@zaxx :

thanks. mudah-mudahan begitu la hendaknya :)

NAL said...

@zulhilmi tempoyak :

just keep practice..

HanaNabihah said...

gud luck NAL ! hehe. nak join tapi masih berkira2 nak kena buat header baru gamaknye. tu pun kalau menjadi. 'tangan bangku' sungguh. kui3~

KorN said...

NAL. gudluck taw.. wish u the best.. nanti aku like

Boni JLL3 said...

aku setuju nal.. kalau nak menulis, kena disertakan idea dengan perasaan sekali.. baru sentuhan entri tu ada perasaan.. apa2 pun, gud luck Nal! aku sentiasa support ko

dyabunga said...

good luck ye NAL

NAL said...

@HanaNabihah :

Thank you..cuba2 lah :)

NAL said...

@KorN :

Terima Kasih banyak KorN atas sokongan.

NAL said...

@Boni JLL3 :

Terima Kasih Boni..

NAL said...

@dyabunga :

Tq dya :D

zatie said...

gud luck yerr...sy pun join jugak..:)

Yumida said...

gdluck ye nal..mmg unik n ade identiti tersendiri header nal :)

NAL said...

@zatie :

tq..good luck untuk awak juga :)

NAL said...

@Yumida :

tq kak..

Cik Rongoks said...

good luck ! ^^

NAL said...

@Cik Rongoks :

tq ye :)

MISS Z BERCELOTEH said...

Assalamualaikum...

GOOD LUCK!!!!

Miss z tak ada FB,
tapi miss z dah like header anda guna FB adik hehehe..

Kalau sudi LIKE lah headr miss z juga eh :)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=470412479636177&set=a.470077823002976.115444.294357500575010&type=1&theater

LIVE from BONI KACAK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...