NAL's Followers

NAL's Nuffnang

Wednesday, April 11, 2012

Contest Ibu Kau Inspirasiku



picit BANNER untuk join...




mic test 1, mic test 2, mic test 3


Ibu Ibu ibu,
Engkaulah ratu hatiku,
Bila ku berduka,
Engkau hiburkan selalu,
Ibu ibu,
Engkaulah ratu hatiku... "



Ibu inspirasiku,

  • Inspirasi dalam masakan : Mak NAL memang pandai masak, dialah yang mengajar NAL macam mana nak masak ni, macam mana nak masak tu & dia jugalah yang mendorong NAL untuk masak sendiri sebab selalu kalau family tak der kat rumah, NAL masak untuk diri sendiri ^^
  • Inspirasi dalam pelajaran : Mak NAL akan mengambil tahu setiap pelajaran NAL. Dia yang akan tanya pasal kerja sekolah, tahap pemahaman subjek yang NAL belajar & selalu memberi nasihat supaya NAL belajar bersungguh-sungguh untuk berjaya. Alhamdulillah, dah banyak kali Mak NAL naik ke pentas untuk menerima hadiah ketika Hari Anugerah di sekolah ^^
  • Inspirasi dalam berpakaian : Selalunya Mak NAL yang akan bagi pendapat tentang cara pemakaian. Kalau ada apa-apa majlis di sekolah, Mak yang akan tentukan pakaian mana yang sesuai. Kalau ada event apa-apa yang memerlukan NAL untuk membeli baju & seluar, Mak dan Kak NAL yang akan pilihan dan belikan mengikut kesesuaian. Mesti orang akan rasa pelik bila dah besar pun Mak juga belikan, but NAL dah terbiasa pun ^^
  • Inspirasi dalam tabungan : Mak yang mengajar NAL tentang menabung. Memang selalu dititikberatkan supaya jangan terlalu boros. Salah satu ayat yang sentiasa dibibirnya, " simpan sama duit tu, banyak benda lagi nak buat dengan duit tu ". Boleh dikatakan sekarang ni NAL dah boleh berjimat ^^
  • Inspirasi dalam kehidupan : Mak yang paling rapat dengan NAL sebab my dad busy dengan kerja & jarang ada kat rumah. Perlakuan NAL akan sentiasa ditegur tambah-tambah kalau ada yang salah dimatanya. Memang banyak nasihat yang selalu diberi. Kita selalu juga kongsi masalah & segala-galanya. Mak memang inspirasi hidup NAL ^^
Terima Kasih


Tag : SKL | Muja

Korang kreatif? Cipta hadiah korang sendiri

6 comments:

uncHa said...

nice nal ^_^

NAL said...

@uncHa :

tQ..

Boni JLL3 said...

gud luck nal

NAL said...

@BoniJLL3 :

tQ bro..

geez said...

dtg terjah..... gudluck! ^_*

NAL said...

@geez :

thanks..

LIVE from BONI KACAK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...