NAL's Followers

NAL's Nuffnang

Sunday, April 15, 2012

16 Faktor Seseorang Mudah Lupa (Part 2)


Sebelum NAL teruskan, korang perasan tak setiap entri NAL mesti ada pic abg Eq? Sebenarnya, NAL join promote dan menguar-uarkan tentang penglibatan abg Eq dalam DiGi WWWOW Awards. Jom ramai-ramai vote untuk abg Eq. Kalau korang nak join promote pun boleh. Untuk maklumat lanjut klik pic button di bawah atau di side bar blog NAL.


sumber : Incik Google


Kembali semula pada entri kali ini. Ni merupakan entri part 2 ( akhir ) tentang faktor-faktor lupa. Bagi korang yang belum terjah part 1, silalah terjah (disini) ...jom ikuti sambungannya,

Antara faktor lupa :
  • membiasakan diri makan secara berlebihan
  • minum air antara suapan makan
  • melihat najis ketika membuang air besar
  • selalu makan makanan ringan
  • merokok, mengambil dadah & minuman keras
  • banyak ketawa
  • banyak makan bawang merah
  • makan makanan yang haram

Sumber : Dipetik daripada buku '40 Amalan Penerang Hati & Penguat Ingatan' oleh Hanif Hj. Ghazali



Check it out..


Korang kreatif? Cipta hadiah korang sendiri

21 comments:

teha said...

bnyk ketawa ? oh , itu saya.. hahahhaha !

NAL said...

@Teha :

kamu? bahaya tu..banyak ketawa boleh hilangkan ilmu juga taw ^^

Tihara said...

menarik jugak yea buku2 macam ni...banyak lagi ilmu yg perlu dikutip :)

NAL said...

@Tihara :

setuju..buku ni NAL beli semasa kutipan derma sebuah sekolah agama

aReLaN said...

banyak ketawa dan makan pon banyak,saya la tu.ahahah

si kiut lavender said...

bawang merah pun xboleh..?


alahai...

hehehe...bajet macam kita nih pecinta tegar bawang merah..:0

NAL said...

@SKL :

yup, tak boleh..

ctk said...

patot la ct mudah lupe...mmg bnyk bende ct buat tu...hehehe

Rozuan Ismail said...

wan mmg jenis makan nasi minum air makan nasi blik, patot dielakkan mcm tuh

NAL said...

@CTK :

lepas ni boleh kurangkan la ye..hehhe

NAL said...

@RozuanIsmail :

betul memang patut dielakkan..lagi ok kalau avoid makanan yang terlalu pedas.

Boni JLL3 said...

owh..nice sharing nal.. tenkiu :)

NAL said...

@BoniJLL3 :

really?TQ..

Bun-Bun-Reyn-Pyon~ said...

wuu , kita makan megi pun cepat sngat jd nyanyuk ;(

#petamakalijejaksini, follow ?_?

Eyqa Hasnan said...

adoiii --' eyqa suka ketawa !

Areef Ibn Naim said...

salam,

tq sudi singgah blog sy...

n tq atas perkongsian info ni :)

jom, sama2 kita tlg promote abg. eq :)

O CIKTEDDY said...

ok kena kurangkan makan =D

NAL said...

@Bun-Bun-Reyn-Pyon~ :

maggi byk msg..welcome to Nyte Am's Life, hopefully you gonna like my blog..tQ

NAL said...

@EyqaHasnan :

boleh kurangkan la sebab dah tahu ^^

NAL said...

@Areef Ibn Naim :

sama-sama..tQ sebab dtg sini..Jom kita support abg Eq.

NAL said...

@O CIKTEDDY :

bagus la..dpt diet juga kan?haha

LIVE from BONI KACAK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...