NAL's Followers

NAL's Nuffnang

Friday, December 16, 2011

cinta TERUNDANG

Bercinta selepas kahwin adalah sesuatu yang terbaik. Kalau nak kan kebenaran nya jom usha buku Tautan Kasih karya Fatimah Syarha
Hi semua, exam dah selesai. Alhamdulillah NAL sekarang dah boleh bermuka buku, tweet sana tweet sini dan paling penting dapat menulis lagi. J
Terharu dan bangga sangat-sangat..hehehe

Kali ni NAL nak citer pasal satu kes CINTA. Mungkin tak baik kowt NAL nak bcerita pasal benda ni sebab ni masalah yang rakan baik NAL hadapi. NAL nak sangat bantu dia selesaikan masalah ni, kesian kat rakan NAL ni. Dia selalu berdepan dengan pelbagai dugaan semasa sekolah, sekarang dah habis sekolah pun masih lagi diberi dugaan sebesar ni..

NAL akan gunakan X untuk lelaki dan Y untuk perempuan..
X dan Y baru mula bermesej tahun ni. Pada awalnya mesej diaorg hanya berkisarkan pelajaran, tanya khabar & nasihat-menasihati. Sebelum bermulanya STPM, Si X meng’SMS’ Si Y.
Kata si X, kalau kita terus mesej walaupun tak bercakap di sekolah, saya akan suka (cinta) kamu”..
Oleh yang demikian, diaorg wat perjanjian yang tak akan mesej lagi. Bila NAL dapat tahu benda ni, NAL take it serious taw..hehehe..untuk pengetahuan semua Si X dan Y ni kawan baik NAL cuma Y ja kelas lain..X satu kelas dgn NAL..
Sambung balik : lepas habis exam (rabu lepas) Si X SMS Si Y semula. Bila Y kasi tahu NAL pasal ni, NAL rasa pelik dan aneh sangat2

..dulu dia sendiri ckp kalau diaorg terus msg, dia akan suka n dah stop mesej pun..tetiba ja X mesej balik dan mesej dia jelas yang dia suka akan Y.
NAL nak tanya, apa yang patut Y buat? NAL tau yang Y anggap X mcm teman ja..NAL perlukan kata-kata korang semua untuk membantu Y..NAL bukan org ketiga tau. J

p/s : jangan pernah memberi harapan kepada seseorang kalau kita sendiri tak pasti akannya,    sebab kalau dah memberi harapan, pastinya mereka akan terus mencuba sehingga dapat apa yang dikehendaki.

6 comments:

si kiut lavender said...

tertanya2 siapakah mereka..
dan,some1 telah terlintas difikran tpi ditolak jauh2..
better xyah tawlah

from diz situation susah sketlah kan nak hlang prasaan org..

tapi,that gurl kalau dah tahu yg boyz tuh suka kat dia
spatutnya dia tak ptut blas msej boyz.

mcam NAL ckap ini boleh bgi boyz tu hrapan..
juz stop n buat tak lyan ja.

ini mungkin truk utk boyz tu hdapi tpi biarkan sja sbelum prasaan boyz tuh jdi lebih parah dan melarat

nasihatkan gurl tu jgn blas msej dya lgi sebab mungkin 1 hari dya akan rsa serba slah then trima cinta boyz atas dsar simpati bukan sebab dya bbetul cintakan boyz tu

dan lgi satu SKL nak tanya gurl tu btul xda apa2 prasaankah...?
klau btul ada xslah nak trima..kawan pun bleh jdi kekasih tpi kna tawlah rsiko.

p/s:sriusly,,,rsa cam nak taw sapa...ok...dush2,,,hentak kpala kat dinding...woohho

Mizan said...

SKL komen kew post entry??hakhakhak.
girl tu rasa yang lelaki tu bukan jawapan istikarah dia..girl tu ckp lelaki tu tak paksa dia..tapi lelaki tu da cakap yang kalau dah smpai masa kena terima ja la..girl tu x faham akan maksudnya..
utk SKL : NAL minta izin kat girl tu taw nak publish nie..dia benarkan, tujuannya utk kita sma2 memahami situasi ni..

Anonymous said...

mcm complicated sgt ni..i think the boy need to understands..it seems like he desperate..feel sorry sgt2 kat perempuan tu..harap2 dia bersabar.. :)

Anonymous said...

x pernah dengar kes mcm nie..tq NAL sbb kongsi..nie boleh jd pengajaran kpd org ramai..kpd girl tu mintak petunjuk n bersabar..mungkin ada hikmah disebaliknya..kpd boy tu btindak ikut akal bukan ikut emosi n hati..tolong hormat decision seseorg ok..
kpd NAL : i'm princess hany..malas nak on..guna anonymous jer la ..jgn lupe melawat blog hany ok..bye

catdom said...

stuju ngan SKL .. emang kalo tanak hrpan mningkat gurl kna tgas n jgan kasi can dya nk msok jarum.. NAL,, q dh bca ~

Mizan said...

catdom mcm panas luar dalam je..hahaha..rasanya girl tu emang tegas lorh.

LIVE from BONI KACAK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...