NAL's Followers

NAL's Nuffnang

Tuesday, May 08, 2012

Tak La Hebat Sangat


Pernah korang terfikir superhero tanpa senjatanya? Hebatkah mereka? Ni la gambaran, jika mereka tanpa senjata..



sumber gambar : facebook.com
edit : NAL


Begitulah juga kita, manusia jika tanpa ilmu di dada. Dengan ilmu pengetahuan, sukar untuk orang lain mempergunakan kita.




Check it out..
Korang kreatif? Cipta hadiah korang sendiri

24 comments:

atiqa aris said...

terok la avenger lau xde senjata,kite pon jadi kureng lau xde ilmu,tapi hulk jadi malu lau xde seluar.haha

KorN said...

penaruh cter avenger lettew kan....

Sarah Mohd Saleh said...

gmba tuh mmg comel...mmg xhebat mane pon kalau xte ilmu di dade ;)

Tihara said...

ilmu dan amal :)

9n0L4 said...

pandainye die buat perbandingan. berdesub sampai ke hati. ;)

nasir hamzah said...

maka marilah kte mencari senjata (ilmu yg bermanfaat) smg kte sukses dunia akhirat.

Eyqa Hasnan said...

we are nothing kalau tak ada ilmu .

aReLaN said...

hahahaha...lawak lak tengok gambar tu.yup,tanpa ilmu memang payah.tapi kalau ada ilmu tapi tak amal & tak kongsi,takde guna gak kan.

Boni JLL3 said...

hahahaha..mereka akan menjadi selemah semut..hehehe

fiQ'Ra said...

sebab itu org kata, sebelum membicarakan sesuatu, make sure ada ilmu dulu.. baru boleh mula berbicara.. kalau tak, mesti kna hentam :)

Miss Purple Ungu said...

comel sgt wlupun tanpa senjata hehe :)

NAL said...

@atiqa aris :

yup..kesian Hulk kena buli.

NAL said...

@KorN :

semestinya larh =)

NAL said...

@Sarah Mohd Saleh :

setuju..ilmu tu sgt penting kan..

NAL said...

@Tihara :

betul kak..ada ilmu tp tak amal, tak guna juga kan

NAL said...

@9n0L4 :

ye kew..bagus larh

NAL said...

@nasir hamzah :

Insha Allah, kita mampu sukses

NAL said...

@Eyqa Hasnan :

betul tu dear.

NAL said...

@aReLaN :

1000 kali LIKE..

NAL said...

@Boni JLL3 :

bila boni berkata-kata semuanya tepat belaka ^^

NAL said...

@fiQ'Ra :

memang betul, kalau tak der ilmu pasal sesuatu benda tu jangan tunjuk pandai kan Kak Mas..

NAL said...

@Miss Purple Ungu :

hahha..betul

shahdiana said...

haha...kelakar jugak superhero tanpa senjata...tapi manussia tanpa ilmu memang sangat rendah....bila kita penuh ilmu terasa bijak pandai sentiassa....
salam kenal....

NAL said...

@shahdiana :

betul sangat..salam kenal juga ^^

LIVE from BONI KACAK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...