NAL's Followers

NAL's Nuffnang

Monday, March 26, 2012

Islamic | Kadangkala kita


Sebelum tu, korang klik SINI & SINI - terima kasih bagi yang dah klik


sumber : Incik Google



Kadangkala kita..
lihat orang yang tidak bertudung, kita pandang dengan benci kepada mereka, padahal kita tak tahu solat mereka tak pernah tinggal dan Allah knows how they’re struggling to obey perintahNya. 


bait-bait lirik dalam lagu ' Insha Allah by Maher Zain '


Kadangkala kita..
tengok seorang yang tidak pernah berada atas sejadah, apatah lagi di masjid tetapi kita tak tahu apa dalam hati mereka, mungkin mereka sangat menginginkan hidayah dan satu hari yang indah Allah bukakan pintu hati mereka dan Allah terima titis air taubat mereka.


sumber : Incik Google


Kadangkala kita..
begitu senang sekali judge manusia ini baik manusia ini jahat sedangkan siapa kita ini, entah ya hari ini kita beramal dengan amal syurga, mungkin di hari tua nanti kita dipaling dari hidayah Allah, kita beramal amalan neraka, nauzubillah



p/s : Sekadar renungan bersama...

14 comments:

Eyqa Hasnan said...

betul tu nal . that's why ada 'pepatah' dont judge a book by it's cover :)

HARITH ISKANDAR said...

mm betul..kkdang kite trsalah tafsir dgn ape yg kite ade atau yg kite lihat :)

NAL said...

@EyqaHasnan :

yup..sesuai sgt..

NAL said...

@HarithIskandar :

ye, kekadang memang salah tafsir..but maybe lumrah sbg manusia kowt

Ungu Violet said...

yep...siapalah kita untuk menghakimi seseorang itu..:)

NAL said...

@UnguViolet :

tepat sekali..

aReLaN said...

manusia memang suka menghukum kan.hmmm...

NAL said...

@aReLaN :

ya..manusia suka sangat menghukum..

nasir hamzah said...

setuju!!

NAL said...

@NasirHamzah :

tq..teruskan jenguk blog NAL ye ^^

Boni JLL3 said...

aku sokong Nal! setuju bangat. Jangan kita menjatuhkan hukum kepada sesiapa dengan mengatakan 'hah! kau berdosa!Kau masuk neraka!' kerana siapalah kita untuk menjatuhkan hukum kepada manusia yang lain kerana yang berhak menjatuhkan hukum adalah Allah.

uncHa said...

Nice entry nal.. ^_^

NAL said...

@BoniJLL3 :

yup, ALLAH yg tentukan segalanya..

NAL said...

@uncHa :

thanks awak

LIVE from BONI KACAK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...