NAL's Followers

NAL's Nuffnang

Friday, February 24, 2012

Inspirasi Hidup


Who inspired YOU ??
Kali ni NAL nak share dengan korang semua tentang orang yang menjadi inspirasi hidup NAL..

Nal percaya bahawa ada di antara kita yang menjadikan ibu bapa sebagai inspirasi hidup. Sememangnya ibu bapa boleh dijadikan inspirasi memandangkan mereka membesarkan kita dengan cara masing-masing. (",)

Namun, NAL nak share tentang seorang lagi yang memberi inspirasi kepada NAL tentang kehidupan. Jom terjah gambar di bawah,


   Aznil Hj. Nawawi merupakan orang yang menjadi inspirasi NAL.Alasan?
Beliau seorang yang bijak dalam pelbagai aspek. Pak Nil merupakan graduan Universiti Malaya dalam bidang Ekonomi. Beliau sangat-sangat berjasa kepada bangsa. Bagi NAL, Pak Nil merupakan seorang yang berkaliber & berkredibiliti yang tinggi. Setiap perkara dilakukannya dengan bersungguh-sungguh.

   Apa yang paling NAL kagumi adalah cara Pak Nil menyembunyikan kesedihan & masalah yang menimpa beliau. Hatinya yang sensitif terhadap kesusahan orang lain, penderitaan masyarakat kita & bermacam-macam lagi membuka minda NAL tentang pentingnya hubungan sesama manusia. Tak rugi pun jika kita berkongsi sedikit kesenangan kita dengan orang-orang yang berada dalam kesempitan.

Ni la antara sebab AZNIL HAJI NAWAWI menjadi inspirasi hidup NAL. Korang pun jangan lupa share sapa inspirasi korang dalam komen entri ni.
TQ

16 comments:

Ruby Mahabbah Fillah said...

hhheee yg nie bkn segmen kn2..huhuu

Sarah Mohd Saleh said...

wahh pak nil!die mmg agk mengagumkan.wajar jd role model. ;)

NAL said...

@RubyMahabbahFillah :

x la..sekadar perkongsian..

NAL said...

@SarahMohdSaleh :

betul..sgt2 impressive. =)

Rafflesia™ said...

suke prgram pak nil ni. kelakar. and ade moral jugak.. -.-

Jay Joseph ^^ said...

yup pak nil is one of good examples...and such person only comes once in a life time....
blajar utk develop our talent and not to forget, berdoalah selalu utk jadi org berjaya, bukan shja mcm pak nil, but mcm org lain juga...^^
Peace yaw...^^

NAL said...

@Rafflesia :

lawak tapi ada pengajaran..that's the way to teach people..

NAL said...

@JayJoseph :

setuju..kejayaan akan dtg kalau kita usahakan..semuanya tak mustahil..peace kembali..haha

Badrina Ibtisam said...

Bagus ye paknil ni!! Mmg boleh djadikn inspirasi! <3

Boni JLL3 said...

dan lagi satu..dia hati dia kuat dan cekal.tu yang patut kita contohi daripda dia

Ungu Violet said...

pak nil mmg bez...bole mmberi inspirasi kat org len..:)

NAL said...

@BadrinaIbtisam :

betul tu =)

NAL said...

@BoniJLL3 :

hatinya sangat2 cekal..NAL respect dia sgt2..

NAL said...

@UnguViolet :

patut mencontohi beliau..

si kiut lavender said...

dari dulu lagi skl memang berkenan dgn cara dya...sentiasa happy..
jrang nak dgq gosip2 liar dan pandy kontrol mulut xmacam si azwun alllee

taw ndak law kami tgk dya nih kami terbayangkan alif rani..knai ka ndak ntah...dya time skolah dulu dya punya karisma sma cam pak nil..hehehe

NAL said...

@SKL :

kenal la..ya ka?urmm..maybe la..

LIVE from BONI KACAK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...