NAL's Followers

NAL's Nuffnang

Friday, February 03, 2012

Contest Aku dan Quote : Sahabat Vs Cinta

Assalamualaikum W.B.T.

Sebelum tu, NAL nak ucapkan SALAM MAULIDURRASUL..
Kali ni NAL join contest oleh blogger termuda iaitu, Nia Lidia (NL) & Kamil Kahar (KK)..
NAL sangat teruja dengan NAMA contest ni *betul taw..
kata orang, "Peluang datang hanya sekali.."
So, why not NAL join kan?Cek tak mau la beletiaq panjang-panjang..
Jom terjah :)


*nak join?KLIK banner nie

NAL pilih tema : Sahabat

" I Want A Relationship I Can Finally Sink My Teeth Into.."
so, TODAY, TOMORROW or FOREVER there'll be no QUARRELS & MISUNDERSTANDINGS between us.

Jawapan bagi persoalan :

1. Cari satu gambar yg bersesuaian menggambarkan quote yg anda buat

*persahabatan tidak mengenal perbezaan warna kulit, status, mahupun jurang kehidupan - saja letak caption


2. Kenapa anda pilih Quote tu?

-NAL sentiasa menginginkan sahabat yg apabila bersamanya NAL dapat menjadi diri sendiri bukan depan macam ni belakang macam tu, begitu juga dengannya. Kawan yang tidak dapat menerima kita seadanya bukanlah Sahabat Terbaik kerana kita perlu menjadi diri sendiri dalam melakukan apa jua termasuk dalam mencari kawan. Kalau dia tak dapat terima kita sebab diri kita, adakah dia layak digelar sbg sahabat?TIDAK layak.. 

3. Utk siapa Quote tu ditujukan?

- NAL tujukan kepada semua rakan-rakan NAL yang muncul dalam hidup NAL sepanjang 20 tahun iaitu : rakan-rakan NAL semasa di TABIKA, SK, SMK, PRA-U terutamanya kepada Kawan Karib/Baik NAL di SKT, SMKK & SMKTP serta buat Pendengar Terbaik NAL *tempat NAL share masalah
Tak lupa rakan-rakan di MukaBuku, Twitter & Blog.. 

4. Apa pandangan anda tentang Cinta Sejati atau Sahabat Sejati (ikut tema yg anda pilih.)
     
- Sahabat Sejati ialah sahabat yang akan bersama kita dalam susah & senang, yang akan cuba sedaya upayanya untuk membantu kita ketika ada masalah, yang akan sentiasa mendoakan yang terbaik buat kita, yang baginya masalah perlu dikongsi dan diselesaikan bersama, bukan untuk dipendam seorang diri. Padanya masalah kita masalahnya juga, padanya hidup kita hidupnya juga. Oleh itu, Sahabat Sejati sukar ditemui melainkan kita yang bijak mencari. 

TAG :
SKL
Ruby

p/s : Apa tunggu lagi jom JOIN...

19 comments:

Jay Joseph ^^ said...

haha...erm...blogwalking sini,...sorry lame skit baru follow, actually line ade msalah so tu yg susah nk follow, tapi td dah follow dah..hehe...

frenship never ends, n no matter what you are, appreciate the value of frenship okay...^^

Kamil Kahar said...

thx sbb join...nice quote... :)

NiaLidia. said...

thanks sbb join hehe

niaa hargaiii sgt hehe.

thanks tauu dan good luck NAL !

NAL said...

@jay :

Tq ya..

NAL said...

@kamil kahar :

tQ sbb bg peluang :)

NAL said...

@nia :

tQ..may the best man/woman win.. hehe

si kiut lavender said...

eh2....

diriku tlah menjadi mangsa tag..:)

InsyaAllah...rjin2 aq buat....thanks yer...:P

Misskonspirasi said...

nice.. cam teringin lak nak join.. but lom ada idea lg nak creat apa huhu.. gd lck.. nice to meet u, sy bdk baru beblog

jal said...
This comment has been removed by the author.
jal said...

datang selongkar blog ni dan follow sekali,
dari contest yang sama jom terjah dan follow balik
http://sayagilerpurple.blogspot.com/2012/02/contest-aku-dan-quote-sahabat-vs-cinta.html

Ruby Mahabbah Fillah said...

Good luck yaa..:)

like ur reoson for the quote :)

Boni JLL3 said...

gud luck bro

NAL said...

@SKL :
join cepat2..

NAL said...

@misskonspirasi :
nice to meet you too..

NAL said...

@ jal :
tQ so much..selalu2 la terjah sini =)

NAL said...

@ruby :
tQ..

NAL said...

@boni :
tQ.. =)

Miss Purple Ungu said...

thanks ye NAL sudi tag miss purple
ntah sempat ke tak nak join ni
btw, good luck ok ;)

NAL said...

@miss purple ungu :

sama-sama..kalau sempat join jew..TQ

LIVE from BONI KACAK

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...